Clickmed
programare rapida la medic

Pui la cuptor cu nuci si rozmarin

Actualizat la data de: 18 Noiembrie 2014
Pui la cuptor cu nuci si rozmarin

Timp de preparare: 15-30 minute

Dificultate: medie

Carnea slaba, precum cea de pui, este recomandata pentru consum in cazul ulcerului, insa preparata cat mai dietetic, niciodata prin prajire.

Aceasta reteta presupune prepararea puiului la cuptor, cu ingrediente aromate, care ii confera un gust special.

Ingrediente

  • 85 ml lapte batut degresat (sau cu continut redus de grasime)
  • 1 lingura de mustar Dijon
  • 200 g carne de pui, taiata in bucati potrivite (ca pentru snitel)
  • 70 g pesmet
  • 70 g de nuci maruntite
  • 2 linguri de branza degresata rasa
  • 1 lingurita de rozmarin proaspat, tocat fin
  • un praf de sare
  • 1 praf de piper
  • 2 lingurite ulei de masline

Mod de preparare

  1. Preincalziti cuptorul la 220 de grade Celsius.
  2. Amestecati laptele batut cu mustarul intr-un bol mic si treceti carnea de pui prin aceasta compozitie.
  3. Separat, puneti o tigaie mica pe foc si incalziti pesmetul, pana devine auriu.
  4. Amestecati pesmetul incalzit cu nucile, branza, rozmarinul, sarea si piperul.
  5. Scoateti carnea din compozitia cu laptele batut si treceti-i prin amestecul cu pesmet, pana cand este acoperita complet.
  6. Tapetati o tava de copt cu hartie de pergament, ungeti suprafata cu uleiul de masline si transferati carnea in tava.
  7. Coaceti friptura timp de 13 minute sau pana cand puiul este bine patruns.
  8. Puteti garnisi preparatul cu frunze de rozmarin, pentru o prezentare excelenta.
Apreciaza
2 voturi

Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate