Clickmed
programare rapida la medic

O noua abordare in prevenirea cariei dentare

O noua abordare in prevenirea cariei dentare

Foarte multi dintre noi am fost cel putin o data la dentist ca sa ne tratam cariile si daca nu am facut-o inca, probabil ca ar trebui sa mergem, macar pentru un control de rutina.

Tratamentul cariei dentare presupune de cele mai multe ori restituirea morfologiei dentare initiale printr-o obturatie coronara (plomba), procedura care impune o serie de costuri suplimentare. Multi cunoastem probabil acel principiu care spune ca e mult mai bine sa previi decat sa tratezi si poate ca de multe ori ne-am intrebat cum este mai bine sa prevenim caria dentara intr-un mod eficient.

Principalele metode de prevenire a cariei dentare sunt asigurarea unei igiene orale zilnice si adoptarea unei diete corespunzatoare care sa contina cantitati scazute de dulciuri rafinate (bomboane, caramele, prajituri etc.). Pe langa acestea, mai exista si alte metode aplicabile in cabinetul de medicina dentara: fluorizarea profesionala a dintilor si sigilarea suprafetelor dentare (aplicarea unor materiale ce au rolul de a izola smaltul dentar de restul cavitatii orale). Igiena orala se realizeaza in primul rand prin periajul dintilor, dar si prin curatarea spatiilor dintre dinti cu ajutorul atei dentare.

Citeste articolul complet.

Despre profilaxia problemei Nr.1 a cavitatii orale, caria dentara

Despre profilaxia problemei Nr.1 a cavitatii orale, caria dentara

Caria dentara este o afectiune a tesuturilor dure ale coroanei (smaltul si dentina) si radacinii dintelui (cementul), care se manifesta printr-o pierdere treptata de substanta responsabila de formarea unei cavitati.

Caria nu apare brusc, ci printr-un lung proces in care organismul lupta, ca in orice alta boala, cu agresiunile din mediu, capacitatile lui de aparare fiind, intr-un final, invinse.

Cavitatea orala este un mediu septic, in care exista milioane de microorganisme apartinand a 200-300 de speciii. Acestea sunt organizate intr-o pelicula aderenta de dinte, numita „placa microbiana”.

Cand alimentatia este bogata in dulciuri, produse de panificatie si semipreparate indulcite, chiar si in fructe si legume cu un continut crescut de zaharuri (banane, portocale, cartofi), anumiti microbi din aceasta placa descompun aceste zaharurile si produc acizi.

Prin contactul cu smaltul, acizii „scot” mineralele din smalt si creeaza microcavitati care cresc progresiv in dimensiune, daca obiceiurile alimentare se pastreaza si nu se realizeaza o igiena corecta sau tratamente preventive.

Citeste articolul complet.

Importanta crescuta a imaginii in zilele noastre

Importanta crescuta a imaginii in zilele noastre

Intr-o lume in care zambetul este un accesoriu din ce in ce mai important pentru succes, toata lumea isi doreste dinti frumosi.

Este demonstrat statistic ca un zambet impecabil creste simtitor sansele de obtinere a unui job sau de imbunatatire a salariului.

Albiri dentare, fatetari, tratamente cosmetice, facem orice este necesar pentru un zambet perfect.

Tehnicile moderne ne sunt de mare folos si chiar este minunat ca le avem la indemana. Dar pregatirea zambetului ideal ar putea si ar trebui – in mod ideal – sa inceapa mult inaintea primului interviu pentru job-ul ideal.

Citeste articolul complet.

Colgate - oferim lumii motive sa zambeasca

Colgate - oferim lumii motive sa zambeasca

In cei peste 200 de ani de existenta, Colgate a dezvoltat game de produse de ingrijire orala pentru nevoile specifice atat ale adultilor, cat si ale copiilor, castigandu-si astfel recunoasterea de Marca nr. 1, recomandata si utilizata de medicii dentisti, din intreaga lume si din Romania.

Valorile Colgate, ce reprezinta fundamentul activitatii intregii companii, se reflecta in produsele si serviciile oferite: grija pentru consumatori si mediu, cooperarea la nivel mondial a intregii echipe Colgate pentru sustinerea dezvoltarii companiei si imbunatatirea continua a produselor si tehnologiilor Colgate.

Inca de la deschiderea primului laborator de cercetare, in 1896, sub conducerea lui Martin Ittner, un reputat chimist, Colgate s-a dedicat progresului tehnologiei in ingrijrea orala pentru a veni in intampinarea nevoilor diverse si mereu in schimbare ale consumatorilor. In prezent, compania detine sase centre de cercetare, in SUA, Belgia, China, Brazilia, India si Mexic.

In fiecare an sunt derulate studii adresate consumatorilor pentru a descoperi perceptia asupra produselor Colgate, nevoi de ingrijire inca neacoperite de produsele existente pe piata si oportunitati pentru imbunatatirea produselor actuale.

Ingredientele folosite de Colgate in produsele sale sunt sigure atat pentru oameni, cat si pentru mediu, respectand legislatia in vigoare, in fiecare zona in care sunt comercializate.

Citeste articolul complet.