Clickmed
programare rapida la medic
Hyperclinica Medlife

Hyperclinica Medlife

Imagine Slider
Fertilizarea In
VITRO
Fertilizarea In Vitro este o tehnica de reproducere asistata, in care fecundarea ovulelor are loc in afara organismului uman. Dupa un tratament medicamentos, ovarele furnizeaza mai multe ovule mature, care se recolteaza prin punctie. in laborator ovulele sunt fecundate cu spermatozoizi de la partener iar embrionii se incubeaza 2-5 zile. Cei mai buni embrioni sunt selectati pentru a fi introdusi in uter.

Descriere

Conceperea unui copil are la baza unirea a doua celule, un ovul si un spermatozoid. O femeie se naste cu un anumit numar de ovule aflate in cate o formatiune chistica microscopica, numita folicul. La fiecare ciclu menstrual, 10-20 de foliculi incep sa se dezvolte. Un singur folicul se matureaza si se rupe, eliberand ovulul (proces numit ovulatie). Dupa un raport sexual in aceasta perioada, cativa spermatozoizi mobili pot patrunde pana in trompa uterina si intalnesc ovulul. Daca se produce fecundarea, oul format migreaza 5-6 zile prin trompa, apoi intra in uter si se implanteaza.

Cauze

Cauzele infertilitatii cuplului pot fi diferite: masculine, feminine (cauza ovulatorie, tubara sau endometrioza), mixte (la ambii parteneri) sau neexplicate (in 20% din cazuri).

Varsta este un factor important pentru conceptie, in special varsta mamei. Mai mult de 70% din ovulele femeilor de peste 35 de ani genereaza embrioni anormali, care nu se implanteaza, se elimina prin avort sau genereaza anomalii genetice la fat. Aceste riscuri cresc semnificativ dupa varsta de 40 de ani.

[citeste mai multe]

Simptome

Conceperea unui copil are la baza unirea a doua celule, un ovul si un spermatozoid. O femeie se naste cu un anumit numar de ovule aflate in cate o formatiune chistica microscopica, numita folicul. La fiecare ciclu menstrual, 10-20 de foliculi incep sa se dezvolte. Un singur folicul se matureaza si se rupe, eliberand ovulul (proces numit ovulatie). Dupa un raport sexual in aceasta perioada, cativa spermatozoizi mobili pot patrunde pana in trompa uterina si intalnesc ovulul.

[citeste mai multe]

Investigatii

La Femeie

Stadiul I anamneza, examenul ginecologic, curba temperaturii bazale-indicator;

Ecografia transvaginala, biopsia endometriala;

Statusul hormonal;

Stadiul II histerosalpingografie sau laparoscopie;

Stadiul III test postcoital.

La Barbat

Stadiul I anamneza, examen fizic, spermograma;

Status hormonal;

Stadiul II test functional spermatic, biopsie testiculara.

Galerie foto

Proceduri de tratament

FIV
Ciclul FIV cu stimulare ovariana
Riscuri ale FIV
Sarcina FIV
Cum se efectueaza procedura

FIV este o tehnica de reproducere asistata, in care fecundarea ovulelor are loc in afara organismului uman. Dupa un tratament medicamentos, ovarele furnizeaza mai multe ovule mature, care se recolteaza prin punctie. in laborator ovulele sunt fecundate cu spermatozoizi de la partener iar embrionii se incubeaza 2-5 zile. Cei mai buni embrioni sunt selectati pentru a fi introdusi in uter.

in 1978 s-a nascut Louise Brown, primul copil conceput "in eprubeta". De atunci, numarul copiilor FIV a crescut constant. Pana in prezent nu s-au constatat diferente intre acestia si copiii conceputi natural, din punct de vedere al procentului de malformatii sau al inteligentei. Rezultatele procedurii FIV depind de multi factori individuali. Fiecare pacient raspunde la tratament in mod particular, unic, iar cauzele pentru care se recomanda FIV pot fi foarte variate.

Principalele situatii in care se recomanda FIV sunt: obstructie sau afectare bilaterala a trompelor uterine, infertilitate masculina severa, endometrioza, infertilitate de cauza neexplicata sau la care alte tratamente nu au avut succes. Utilizarea de ovocite donate sau apelarea la o mama purtatoare necesita, de asemenea, tehnica FIV.

Ca si in cazul cuplurilor fertile, poate fi nevoie de 3-4 cicluri de tratament pentru obtinerea unei sarcini, tehnica FIV putand fi repetata si adaptata in functie de rezultatul anterior. Embrionii de buna calitate care nu au fost transferati in uter pot fi crioconservati sau donati.

Despre noi

Centrul de Medicina Materno-Fetala si Reproducere Umana Asistata din cadrul MedLife, condus de Dr. Dragos Albu (medic primar obstetrica-ginecologie, asistent universitar, doctorand in medicina), a aparut ca o consecinta a dezvoltarii obstetricii si a ginecologiei moderne, cuprinzind o echipa multisciplinara de medici, cadre universitare si doctori in medicina, ce urmaresc asigurarea de servicii medicale de excelenta.

Hyperclinica Medlife

Hyperclinica Medlife

Program
Luni - Vineri: 08:00 - 21:00
Adresa: Hyperclinica MedLife Grivita, Calea Grivitei, Nr. 365, Sector 1

Tel: 021.9646

Tel: 021.408.40.00

E-mail: [email protected]

Web: www.medlife.ro

Video

Film de prezentare.

Medicii clinicii:

Va prezentam medicii specializati ai clinicii Medlife.

Terence Leonard
embriolog, directorul laboratorului de embriologie
medic primar obstetrica-ginecologie, doctorand in medicina, asistent universitar
blog personal
Dr. Viorica Radoi
medic primar genetica medicala
blog personal
Dr. Persida Boscan
medic specialist anestezie-terapie intensiva
Dr. Claudia Nica
medic primar medicina de laborator
Dr. Mihaela Cristina Ganea
specialist anestezie-terapie intensiva
Dr. Radu Mihalca
medic specialist endocrinolog
Dr. Alice Albu
medic specialist endocrinolog
Continut stiintific realizat cu ajutaorul echipei de medici a centrului materno fetal MedLife